Nieuws

14 september 2017 Ontbijtseminar 'Inzicht in uitstroom levert op!'

Weet u waarom uw mensen uw organisatie verlaten? Op 14 september organiseert Xiel in samenwerking met Hijmen Vos een ontbijtseminar over het verkrijgen van inzicht in uitstroom.

 

Ieder bedrijf heeft er wel mee te maken: medewerkers die 'onverwacht'  hun baan opzeggen. Het komt altijd ongelegen en het betreft vaak ook nog net de medewerkers die u graag binnen uw organisatie had gehouden. Met een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, kan het zelfs een bedreiging van uw groei betekenen.

Bovendien zijn de kosten van ongewenste uitstroom hoog. Kennis verlaat de organisatie en werving van nieuwe mensen kost geld en tijd. Het goede nieuws is: je hebt er wel degelijk invloed op. Dat begint echter bij weten waarom mensen vertrekken.

Realiteit is echter dat exit-gesprekken nauwelijks worden gevoerd en als ze wel worden gevoerd, worden de uitkomsten zelden systematisch vastgelegd. Maak gebruik van kennis van je huidige (ongewenste) uitstroom en bespaar daarmee op je toekomstige uitstroom en dus op ongewenste hoge kosten!

In dit ontbijtseminar staat  het structureel inzicht in exit-redenen verkrijgen centraal. Daarbij worden diverse onderzoeksmethoden belicht naar de echte vertrekredenen (waaronder een online exit-tool).

De doelgroep voor deze discussie zijn HR professionals in organisaties die te maken hebben met ongewilde uitstroom. Doelstelling is namelijk dat ook mensen uit het werkveld met elkaar deze problematiek kunnen bespreken. Daartoe zullen er aan de hand van diverse stellingen ervaringen, meningen en ideeën uitgewisseld kunnen worden.

 

Voor wie: HR adviseurs

Waar: Landgoed Ewijckshoeve - Den Dolder

Wanneer: 14 september van 8:00 tot 10:00 uur

Aanmelden: via email naar info@xiel.nl onder vermelding van ontbijtseminar 14 september

Kosten: kosten bedragen € 50,- (excl BTW); eerste 5 aanmeldingen gratis