Nieuws
Game

Gamified Assessment

Game

Xiel lanceert een maatwerk game die geschikt is bij het oproepen van dynamieken die in de dagelijkse realiteit van management- en leiderschapsteams een rol spelen. In co-creatie worden de verschillende dynamieken in de game verwerkt en onder begeleiding van senior consultants tot leven geroepen. 

Maatschappelijke betrokkenheid

/

Xiel neemt zijn sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen ons bedrijf en ook de sponsoring van doelen waar wij persoonlijk en vanuit onze visie achter staan. Xiel is donateur van Unicef en sponsor van de Run for Kika

Customer satisfaction

/

Very proud of our customers 'assessment' of our assessments: Large pharmaceutical company very satisfied with the leadership assessments of Xiel. Of course references are available, please call us at 085-303 86 77 and check our website: www.xiel.nl #leadership #assessmentcenter #developmentstudio

Verhuizing naar Wassenaar en Amersfoort

/

Met ingang van 1 oktober 2017 betrekken wij twee nieuwe locaties: Villa Maarheeze in Wassenaar en Villa Amersberg in Amersfoort. Hieronder vindt u onze nieuwe contactgegevens en alvast een eerste impressie van de twee kantoren.

 

Employee engagement by Gallup

/

Gallup is een gerenommeerd onderzoeksinstituut dat onderzoek doet naar en rapporteert over Engagement in the (global) workplace. Lees hier de summary van State of the Global Workplace. 

14 september 2017 Ontbijtseminar 'Inzicht in uitstroom levert op!'

/

Weet u waarom uw mensen uw organisatie verlaten? Op 14 september organiseert Xiel in samenwerking met Hijmen Vos een ontbijtseminar over het verkrijgen van inzicht in uitstroom.

 

Ieder bedrijf heeft er wel mee te maken: medewerkers die 'onverwacht'  hun baan opzeggen. Het komt altijd ongelegen en het betreft vaak ook nog net de medewerkers die u graag binnen uw organisatie had gehouden. Met een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, kan het zelfs een bedreiging van uw groei betekenen.

Bovendien zijn de kosten van ongewenste uitstroom hoog. Kennis verlaat de organisatie en werving van nieuwe mensen kost geld en tijd. Het goede nieuws is: je hebt er wel degelijk invloed op. Dat begint echter bij weten waarom mensen vertrekken.

Realiteit is echter dat exit-gesprekken nauwelijks worden gevoerd en als ze wel worden gevoerd, worden de uitkomsten zelden systematisch vastgelegd. Maak gebruik van kennis van je huidige (ongewenste) uitstroom en bespaar daarmee op je toekomstige uitstroom en dus op ongewenste hoge kosten!

In dit ontbijtseminar staat  het structureel inzicht in exit-redenen verkrijgen centraal. Daarbij worden diverse onderzoeksmethoden belicht naar de echte vertrekredenen (waaronder een online exit-tool).

De doelgroep voor deze discussie zijn HR professionals in organisaties die te maken hebben met ongewilde uitstroom. Doelstelling is namelijk dat ook mensen uit het werkveld met elkaar deze problematiek kunnen bespreken. Daartoe zullen er aan de hand van diverse stellingen ervaringen, meningen en ideeën uitgewisseld kunnen worden.

 

Voor wie: HR adviseurs

Waar: Landgoed Ewijckshoeve - Den Dolder

Wanneer: 14 september van 8:00 tot 10:00 uur

Aanmelden: via email naar info@xiel.nl onder vermelding van ontbijtseminar 14 september

Kosten: kosten bedragen € 50,- (excl BTW); eerste 5 aanmeldingen gratis

26 mei 2017 Ontbijtseminar 'moreel leiderschap en vertrouwen'

/

Op 26 mei organiseert Xiel wederom een ontbijtseminar over moreel leiderschap en vertrouwen. 

 

Met de (inter)nationale politieke ontwikkelingen waar we dagelijks mee geconfronteerd worden, is het niet verwonderlijk dat leiderschap en vertrouwen thema’s zijn die veel mensen bezighouden. Ook binnen organisaties wordt vertrouwen steeds vaker gezien als de key-factor voor succes en het gebrek eraan, namelijk ongeloofwaardigheid, als iets waar hard aan moet worden gewerkt. 

 

De sleutel tot het creëren van vertrouwen ligt in het moreel leiderschap. Moreel leiderschap geldt niet alleen voor leiders, maar voor iedereen. Het is in die zin de opvolger van persoonlijk leiderschap dat in veel organisaties als norm voor ‘high potentials’ wordt gebruikt. Moreel leiderschap voegt echter een component toe: het moreel kompas. Daarmee is moreel leiderschap iets dat niet kan bestaan zonder de omgeving, waar persoonlijk leiderschap dat in theorie wel kan. Alleen als een cultuur van moreel leiderschap kan worden gerealiseerd kan ook vertrouwen duurzaam voortbestaan.

 

In deze ontbijtsessie bespreken wij graag met u de 7 bouwstenen van moreel leiderschap.

 

Voor wie: managers HRM, directie

Waar: Landgoed Ewijckshoeve - Den Dolder

Wanneer: 26 mei van 8:00 tot 10:00 uur

Aanmelden: via contactformulier onder vermelding van ontbijtseminar 26 mei

Kosten: kosten bedragen € 50,- (excl BTW); eerste 5 aanmeldingen gratis

 

The Human Side of Enterprise

/

In 1960 verscheen van de hand van Douglas McGregor het boek 'The Human Side of Enterprise'. Zijn openingszin 'What are your assumptions (implicit as well as explicit) about the most effective way to manage people?' is nog steeds een fascinerend werk over verschil in mensbeelden vanuit het perspectief van leiders. In de huidige discussie over selfmanagement en circulaire versus lineaire organisaties een must read. 

Always change a winning team

/
Dit is de titel van het boek dat Prof. dr. Peter Robertson schreef. Aan dit gedachtegoed ligt de Growth Curve ten grondslag. De Growthe Curve is een biologisch proces dat ontwikkelingsprocessen beschrijft en die bedrijven inzicht kan bieden in de vraag of zij zich in de lente, zomer, herfst of winter bevinden. De AEM-Cube is het instrument om de diagnose te doen. 
 
Met de AEM-Cube kan Xiel de strategische diversiteit en talenten van personeel in kaart brengen. De AEM-Cube koppelt het management aan performance, leiderschapsstijlen en strategisch executie, analyseert de team performance en legt bloot hoe individuen zich manifesteren in een groep. Zodoende kan een organisatie steeds de juiste combinatie van mensen bij elkaar brengen.

Reinventing organisations

/

Reinventing organizations van Frederic Laloux is geweldig geschreven. De auteur formuleert een aansprekende visie als antwoord op de 'organised irresponsibility' die in de maatschappij en in het bedrijfsleven is ontstaan.

Radical Wisdom by Ricardo Semler

/

Ricardo Semler houdt een inspirerend betoog over de weg naar betere bedrijfsresultaten en gelukkiger medewerkers: Radical wisdom

Onzichtbaar leiderschap

/

Prof. Dr. Ir. M.C.D.P. (Mathieu) Weggeman spreekt inspirerend over Onzichtbaar leiderschap.

Blogs
Dynamieken in de boardroom
Vertrouwen en moreel leiderschap 7
Vertrouwen en moreel leiderschap 6
Vertrouwen en moreel leiderschap 5
Vertrouwen en moreel leiderschap 4
Vertrouwen en moreel leiderschap 3
Vertrouwen en moreel leiderschap 2
Vertrouwen en moreel leiderschap 1
Arko van Brakel, co-founder van het Semco Style Institute over circulaire organisaties
Broken escalator
Intrinsieke motivatie
Actueler dan ooit