Integriteit

Hoe bepaal ik integriteitsrisico's bij mijn mensen?

Hoe bepaal ik integriteitsrisico's bij mijn mensen?

Integriteit is een complex en veelomvattend begrip. 

 

Tegelijkertijd is integriteit een begrip dat steeds meer in de belangstelling staat; niet in de laatste plaats vanwege nadrukkelijke inbreuken erop door bekende functionarissen in zowel het bedrijfsleven, overheid als entertainmentwereld.

 

Soft & hard controls

Hoewel niet een pasklare voorspelling kan worden gegeven of iemand zich te allen tijde integer zal gedragen, zijn er wel risicofactoren te benoemen binnen persoonlijkheid, drijfveren en gedrag van mensen, waardoor in ieder geval de kans op niet integer gedrag toeneemt. Enerzijds zijn dit individuele aspecten, maar ook aspecten in de omgeving spelen een rol.

 

 


Xiel heeft een aanpak geformuleerd om risico's te analyseren bij (potentiële) medewerkers en binnen de organisatiecultuur op basis waarvan integriteit meegenomen kan worden in de besluitvorming bij aanname en leiderschapsontwikkeling. Graag lichten wij u in een persoonlijk gesprek toe welke aanpak wij voorstaan. Om u een voorproefje te geven kunt u via deze link ons artikel in het Compliance Jaarboek 2018 lezen dat voor een groot deel gaat over onderlinge dynamieken en integriteit.